2008-07-14

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ... ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ καρ-ΜΑΝ-λή

YΠΟΨHΦIΟI EΠAΓΓEΛMATIEΣ ΟΠΛITEΣ

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι αποκλεισμένοι

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ


Πληθαίνουν οι καταγγελίες νέων που το όνομά τους δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υποψηφίων, αν και, όπως τονίζουν, είχαν καταθέσει πλήρη δικαιολογητικά με απόδειξη
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σχεδιάζουν να απευθυνθούν υποψήφιοι επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία πρόσληψης στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός των υπολοίπων 39.000 που συνεχίζουν για τον προσχηματικό χαρακτήρα που φαίνεται ότι έχουν οι προφορικές εξετάσεις.
Χθες, σε κέντρα εξετάσεων και των τριών Κλάδων σ' όλη την Ελλάδα, πάρα πολλοί υποψήφιοι και οι γονείς τους συζητούσαν για τις αστείες ερωτήσεις - ακόμα και προσωπικού χαρακτήρα - που έγιναν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εξετάσεων. Ορισμένοι υποψήφιοι είχαν φωτοτυπίες του σαββατιάτικου δημοσιεύματος των «ΝΕΩΝ» με τις «ερωτήσεις - "περιβόλι"» και αστειεύονταν με αυτές.
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες νέων που το όνομά τους δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υποψηφίων αν και, όπως τονίζουν, είχαν καταθέσει πλήρη δικαιολογητικά με απόδειξη. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, ύστερα από καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ότι υπήρξε σκόπιμη υπεξαίρεση δικαιολογητικών, ότι από τους συνολικά 51.000 νέους που κατέθεσαν δικαιολογητικά, οι περίπου 13.000 είχαν ελλιπή έγγραφα στον φάκελό τους.
«Συμμετείχα κι εγώ αλλά με απέρριψαν λόγω έλλειψης τίτλου σπουδών, ενώ είμαι πτυχιούχος TEI και είχα στείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά - πτυχία», γράφει προς «TA NEA» νέος που συμμετείχε στη διαδικασία για την Πολεμική Αεροπορία. «Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά», αναφέρει επίσης για τις προθέσεις του. Αποφασισμένη να στείλει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τον ίδιο λόγο είναι και η μητέρα υποψηφίας από την Κρήτη.
Δεκτές ενστάσεις
Στο μεταξύ, η Πολεμική Αεροπορία - που είχε 9.000 «κομμένους» επί συνόλου 29.000 αιτήσεων - έκανε δεκτές αρκετές από τις ενστάσεις, αφού διαπιστώθηκε ότι κακώς είχαν αποκλεισθεί - «επρόκειτο για λάθη», ανέφερε αρμόδια πηγή.
Επίσης, η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι προφορικές ερωτήσεις διαμορφώθηκαν από ομάδα ψυχολόγων και έμπειρων εκπαιδευτών, ότι όλες αφορούν κοινωνικά θέματα και ότι η διαδικασία προβλέπεται για 15 λεπτά και άνω.

ΤΑ ΝΕΑ , 09/08/2005 , Σελ.: N10
Κωδικός άρθρου: A18309N102
ID: 479540

Γαλάζιες... απογειώσεις στην YΠA

Tο 85% των νέων τμηματαρχών προέρχεται από τον χώρο της Nέας Δημοκρατίας

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
Σε «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»... νούμερο δύο εξελίχθηκαν και οι πρόσφατες κρίσεις τμηματαρχών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)... Το 86% των νέων προϊσταμένων τμημάτων που επελέγησαν από τη διοίκηση της ΥΠΑ προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας!
Είχε προηγηθεί η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»... νούμερο ένα, όπου κατά την επιλογή των νέων διευθυντών της ΥΠΑ οι 45 από τους 48 διευθυντές προέρχονταν επίσης από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος!
Συγκεκριμένα, στις «κρίσεις» για την ανάδειξη νέων τμηματαρχών - ακολούθησαν τις κρίσεις των διευθυντών - πρωταθλήτρια αναδείχθηκε και πάλι η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ (ανήκει στο κυβερνών κόμμα), που κατάφερε να επιβάλει τα γαλάζια παιδιά συνολικά σε 290 θέσεις!
Παρότι οι κρίσεις αυτές έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ο πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και ο αρμόδιος διευθυντής προσωπικού της ΥΠΑ αρνούνται να παραδώσουν τις καταστάσεις των προαχθέντων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων τηςυΥπηρεσίας, αναμένοντας να εξαντληθεί το χρονικό όριο των 60 ημερών που ορίζει η σχετική νομοθεσία!
«Κομματικά κριτήρια»
Πάντως, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται ήδη να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «οι κρίσεις δεν έγιναν με υπηρεσιακά-αντικειμενικά κριτήρια, αλλά καθαρά με κομματικά κριτήρια, χωρίς όμως να προωθηθούν τουλάχιστον οι ικανότεροι από τον χώρο της ΔΑΚΕ».
Οι νέοι τμηματάρχες στο σύνολό τους ανέρχονται σε 338, ενώ, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ, «για να βολευτούν όλοι οι "ημέτεροι" δημιουργήθηκαν και νέες θέσεις που δεν προβλέπονται από το οργανόγραμμα της υπηρεσίας»! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουν, αποτελεί το αεροδρόμιο της Κω το οποίο, ενώ δεν είναι 24ωρης λειτουργίας, απέκτησε επιπλέον έξι τμηματάρχες!
Στο «ψυγείο»
Πρόκειται για μοναδικό ρεκόρ, τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ και προσθέτουν χαρακτηριστικά: «Προεκλογικά είχαμε πληροφορηθεί από τη N.Δ. για την επανίδρυση του κράτους και για την προώθηση όλων των "αδικημένων" γαλάζιων παιδιών σε διευθυντικά πόστα. Όμως, στον χώρο της ΥΠΑ ζήσαμε πραγματικά νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου και πολύς κόσμος ετοιμάζεται τώρα να μπει στο "ψυγείο"...»!
«Το προεκλογικό δόγμα του προέδρου της N.Δ. για αξιοκρατία, διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες σε όλους ανατράπηκε ξαφνικά και ο νέος διοικητής κ. Δ. Σταμάτης φρόντισε να... δείξει στην πράξη τι θα πει επανίδρυση του κράτους», συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ , 09/08/2005 , Σελ.: N10
Κωδικός άρθρου: A18309N101
ID: 479482

ΓIA THN AΛΛAΓH OPΩN ΣE ΠPOKHPYΞEIΣ TΩN OΛYMΠIAKΩN AKINHTΩN

«Σικέ» διαγωνισμούς καταγγέλλει το ΠAΣΟK στη Bουλή
ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ στις προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα Ολυμπιακά Ακίνητα καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Με κοινή ερώτησή τους, ο κ. A. Λοβέρδος και ο κ. Ντ. Ρόβλιας σημειώνουν ότι η πιο τρανταχτή των περιπτώσεων από όλους τους διαγωνισμούς είναι αυτή που επιτρέπει στην εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα και στο υπουργείο Πολιτισμού να επιλέγουν για ανάδοχο κυριολεκτικά όποιον θέλουν, μέσω της ανεπανάληπτης και χωρίς προηγούμενο ρήτρας των προκηρύξεων που επιτρέπει στη δημοπρατούσα αρχή να τροποποιεί, οποτεδήποτε και κατά την απόλυτη κρίση της, τους όρους των διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη!
«H σχετική ρήτρα - υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - καταργεί οποιαδήποτε διαφάνεια και κάθε έννοια δημοσίου διαγωνισμού».
Τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι αμέσως μόλις ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του B' Θερινού Τμήματος της Βουλής, θα καταθέσουν «αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ώστε να υποβληθούν από το υπουργείο Πολιτισμού στη Βουλή οι σχετικές γραπτές εισηγήσεις των δικηγορικών γραφείων».

ΤΑ ΝΕΑ , 09/08/2005 , Σελ.: N09
Κωδικός άρθρου: A18309N093
ID: 479590