2008-03-29

ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡ-ΑΜΑΝ-ΛΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/blog-post_9343.html

""
Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2008

"Πρωταθλήτρια Φεβρουαρίου" στην...ακρίβεια!

Η Ελλάδα αναδείχτηκε κατά τον δεύτερο μήνα του έτους «πρωταθλήτρια» στην Ευρωζώνη όσον αφορά στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στα καύσιμα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.
Την ανιούσα πήραν, επίσης, οι τιμές σε πολλούς άλλους ζωτικούς κλάδους της καθημερινότητας εξαιτίας του «εκτροχιασμού» του πληθωρισμού..
Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι υπηρεσίες και τα "προϊόντα σε έντεκα από τις δώδεκα κατηγορίες για τις οποίες έχουν γίνει συγκρίσεις ακρίβυναν".
Σε τέσσερις μάλιστα από αυτές οι αυξήσεις ξεπέρασαν το ύψος του εναρμονισμένου πληθωρισμού που έκλεισε στο 4,5% (και ήταν ο τρίτος υψηλότερος στην Ευρωζώνη) έναντι 3,3% στο σύνολο των 15 κρατών-μελών (από 3,2% τον Ιανουάριο).
Τα... χειρότερα για τα ελληνικά νοικοκυριά δυστυχώς δεν έχουν ακόμη τελειώσει, αφού όπως εκτιμά η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός παρέμεινε και τον προηγούμενο μήνα καθηλωμένος στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταία εξαετίας (εκτιμάται ότι κυμάνθηκε μεταξύ 4,3% και 4,5%). Το πετρέλαιο θέρμανσης, η αμόλυβδη βενζίνη και το ηλεκτρικό ρεύμα «πέταξαν» τον Φεβρουάριο κατά 12% έναντι κοινοτικού μέσου όρου 4%. Ακολούθησε σε αρνητική επίδοση η Σλοβενία με 10%.
Τα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά ανατιμήθηκαν κατά 6,5% και οι μεταφορές κατά 5,3%.
Σύμφωαν με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, περισσότερα ευρώ έκαναν από τις τσέπες μας... φτερά για την εκπαίδευσή μας, καθώς δίδακτρα και σχολικά είδη ακρίβυναν κατά 4,6%.
Tόσο οι υπηρεσίες των ξενοδοχείων και των εστιατορίων όσο και η διασκέδαση και η πολιτιστική μας επιμόρφωση, που «τσίμπησαν» κατά 4,3% και 1,7%, αντίστοιχα.
Τα πάνω τους πήραν και οι υπηρεσίες στον κλάδο της Υγείας που ανατιμήθηκαν κατά 3,3%, ενώ ακριβότερος κατά 2,7% έγινε ο εξοπλισμός και η συντήρηση του σπιτιού.
Αντίθετα, προς όφελος των καταναλωτών λειτούργησε και πάλι ο ανταγωνισμός που διέπει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (-4,3%).""

"...στα καύσιμα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ..." ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ... ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡ-ΑΜΑΝ-ΛΗΣ.