2008-05-17

ρουσόΠΟΥΛΟΣ - Το σιγανό ποταμάκι να φοβάσαι... έλεγε ο πρώην σοφός ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.... ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ... δεν έχω κάποιο σχόλιο...

από το press-gr

Σάββατο, Μάϊος 17, 2008


Ηθικός αυτουργός ο Ρουσόπουλος...

Ο Στέλιος Κούλογλου μιλά στο Press-gr έξω από τα δόντια και καταγγέλει...
,
Έπαθε ...αμνησία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Για πολιτικούς λόγους η απόλυσή μου - Καθεστώς ...κινεζικής ενημέρωσης εγκαθίσταται στη χώρα - "Αρτος και θεάματα" η νέα πολιτική - Λοβοτομημένους καταναλωτές θέλουν τους τηλεθεατές- Τα ...παπαγαλάκια δημοσιογράφοι - Τα blogs το μοναδικό μελλοντικό μέσο πραγματικής ενημέρωσης.
.
Συνέντευξη στον Ανδρέα Καψαμπέλη
.
Ο Στέλιος Κούλογλου μιλάει -για πρώτη φορά- για την περιπέτεια της απόλυσής του από την ΕΡΤ την οποία αντιμετωπίζει με "ψυχραιμία". Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του διαρκώς μεγαλώνει.
Χωρίς περιστροφές χαρακτηρίζει ηθικό αυτουργό της απόλυσής του τον κ. Ρουσόπουλο και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ότι δεν γίνεται λογοκριστία επί των ημερών του στην ΕΡΤ.
Αναφέρεται στις απολύσεις δημοσιογράφων για οικονομικούς λόγους και εξηγεί εύστοχα τη σύνδεση με τη δική του περίπτωση. Καταγγέλει με δηκτικό τρόπο ότι εγκαθίσταται στη χώρα μας "καθεστώς κομμουνιστικής ενημέρωσης με σπόνσορα το κινεζικό ΚΚΕ" και ότι η πολιτική "άρτος και θεάματα" που ακολουθείται έχει στόχο "να μετατραπούν οι τηλεθεατές σε λοβοτομημένους, υπερχρεωμένους καταναλωτές".
Ο Στ. Κούλογλου αναγνωρίζει ότι τα blogs ίσως αποτελέσουν "το μοναδικο μελλοντικο μέσο πραγματικής ενημέρωσης" και εξηγεί γιατί υπάρχουν ...παπαγαλάκια στη δημοσιογραφία.

.
Ερ: Ο κ. Ρουσόπουλος είπε στην Βουλή ότι δεν γίνεται λογοκρισία επί των ημερών του στην ΕΡΤ...
Απ: Μάλλον αμνησία εχει πάθει ο κ. Ρουσόπουλος. Απαντώντας στην Βουλή, στην ερώτηση για την εκπαραθυρωση των εκπομπών "Ρεπορταζ Χωρις Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά" δήλωσε ότι επι υπουργίας του η ΕΡΤ δεν έχει κάνει ποτέ μα ποτέ λογοκρισία. Ξέχασε προφανώς ότι η πρώτη ενημερωτική εκπομπή που προσπάθησε να λανσάρει(με παρουσιαστές Αυγερόπουλο, Κουβαρά και Παπαδάκου) λογοκρίθηκε από το πρώτο επεισόδιο. Οι δημοσιογράφοι είχαν εξασφαλίσει συνεντεύξεις απο τον δικηγόρο του Κάρλος και τον Γιωτόπουλο. Αλλά το επεισόδιο δεν βγήκε ποτέ στον άερα και η εκπομπή γρήγορα εκφυλίστηκε.

Ερ: Στοιχίζατε ...ακριβά κύριε Κούλογλου;
Απ: Κοστίζω φτηνότερα από άλλες εκπομπές-talk show, την στιγμή που εγώ πρεπει να γυρίζω ανά τον πλανήτη, να κάνω έρευνα και συνεντεύξεις, να επεξεργάζομαι το υλικο και να μοντάρω. Καθε μια εκπομπή του "Ρεπορταζ Χωρις Σύνορα" παίρνει κατα μέσον όρο 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Τα talk show θέλουν μια μέρα τηλέφωνα και δυο ώρες στο στούντιο.
Με την ευκαιρία, ένα θέμα που έθιξαν συναδέλφοι και στο blog σας. Τι γίνεται με τους λιγότερο γνωστούς συναδέλφους που απολύονται και θα βρούν δυσκολότερα δουλιά; Στην δική μου περίπτωση το μείζον θέμα είναι η απόπειρα λογοκρισίας και η διακοπή των εκπομπών για πολιτικούς λόγους. Αλλοι συνάδελφοι απολύονται για λόγους οικονομικους.Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα δύο αυτα θέματα συνδεόνται. Αν τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αξιόπιστα, θα χάσουν το κοινό τους-όπως γίνεται σήμερα- και επομένως θα κάνουν περικοπές. Και για να είναι αξιόπιστα, πρέπει να είναι ελέυθερα.
.
Ερ:
Αναφερθήκατε σε "πολιτικούς λόγους". Πώς το τεκμηριώνετε;
Απ: Τα περιστατικά τα έχω ήδη διηγηθεί και υπάρχουν και στο blog σας. Βλέπετε κανένα άλλο λόγο για να κοπούν δύο κατα γενικά ομολογία επιτυχημένες εκπομπές; Το "Ρεπορτάζ χωρις Σύνορα" της Πέμπτης έφτασε το 12% -με μέσον όρο ΕΤ-1 ούτε 3- και ήταν και επανάληψη.
.
Ερ:
Υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί, υπάρχουν και ηθικοί γι' αυτό που συνέβη; Ποιοι; Ονόματα...

Απ: Ο φυσικός αυτουργός είναι η διοίκηση της ΕΡΤ. Ηθικός, ο κ. Ρουσόπουλος.
.
Ερ:
Η ακρίβεια ποιον "πονάει" περισσότερο; Αυτούς που την υφίστανται ή αυτούς που θέλουν να την κρύβουν;
Απ: Σιγουρα αυτοί που την υφίστανται. Αυτοί που θέλουν να την κρύβουν απλως δεν την υφίστανται.
.
Ερ:
Η ενημέρωση σήμερα τι βαθμό παίρνει στη χώρα μας; Ποιο είναι το μέλλον της;
Απ: Οπως πρόσφατα μάθαμε, η ενημέρωση του ελληνικου κοινού για την Κίνα και τους Ολυμπιακους Αγώνες, θα γίνει μέσω προργραμμάτων που εξασφάλισε η ΕΡΤ από την κινεζική κρατική τηλεόραση. Το μέλλον είναι ήδη εδώ: έχουμε περάσει σε καθεστώς κομμουνιστικής ενημέρωσης , με σπόνσορα το κινεζικό ΚΚ.
.
Ερ:
Πολλοί λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ευρύτερη και πιο έντονη παρά ποτέ προσπάθεια χειραγώγησης της πληροφόρησης από την κυβερνητική εξουσία. Ισχύει;
Απ: Η πολιτική ειναι σαφής: άρτος και θεάματα. Στόχος, να μετατραπούν οι τηλεθεατές σε λοβοτομημένους, υπερχρεωμένους καταναλωτές που δεν ξέρουν από πού και γιατί τους έρχεται.
.
Ερ:
Οι δημοσιογράφοι έχουν ευθύνες ή είναι ...αθώοι του αίματος; Υπάρχουν π.χ. "παπαγαλάκια";
Απ: Σε ποια ζούγκλα δεν υπάρχουν παπαγαλάκια;
.
Ερ:
Η εναλλακτική ενημέρωση -blogs κλπ- καλύπτει κενά;
Απ: Καλυπτει όλο και περισσότερα. Ετσι όπως πάμε ίσως αποτελέσει το μοναδικό μελλοντικό μέσο πραγματικής ενημέρωσης.
.
Ερ:
Το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;
Απ: Ψυχραιμία. Οπως λένε οι Εγγλέζοι, θα γλείψουμε πρώτα τις πληγές μας από την μάχη κι ύστερα θα δούμε.




Η κυβερνητική τηλεόραση και η διαπλοκή...

Υποκρισίας το ανάγνωσμα...

Παράσιτα στην εκπομπή Κούλογλου...

... τώρα είναι η ώρα που και εμείς οι νέοι μαθαίνουμε τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ, καρ-ΑΜΑΝ-λης, βία, νοθεία,
Αρτος και θεάματα