2008-10-10

Εβγαλε ...γλώσσα; Στη φυλακή!

ΑΠΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ
Προς ένα καινούργιο εθνικό “σπορ”
Οκτώβριος 4, 2008 από fotisbobolas
Προσοχή, διαβάστε ολόκληρο το κείμενο - η βόμβα στο τέλος!
Αποτελεί πλέον κοινή γνώση, ότι η αδρανής και καθιστική ζωή δημιουργεί προβλήματα στην υγεία και κατ’ επέκταση στην ευημερία του ατόμου. Αντίστοιχα, η αδρανής και καθιστική ζωή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην υγεία… της δημοκρατίας!
Θα έχει τύχει να προβληματιστείτε: ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, ποιος έχει τις πληροφορίες, ποιος αποφασίζει, ποιος επιλέγει την “τροφή” που βάζω στο κεφάλι μου, ποιος λέει τι είναι σημαντικό για μένα και τι όχι, ποιος ελέγχει την πρακτική εφαρμογή της ψήφου μου, ποιος ελέγχει τα δημόσια πρόσωπα στα οποία έδωσα την εντολή…
Αν η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις δεν περιλαμβάνει εσάς τον ίδιο, τότε χρειάζεστε “προπόνηση”. Θα μου πείτε, ποιος έχει όρεξη να προπονηθεί… Εξαρτάται, τι είδους ζωής θέλεις να ζήσεις. Για κάποιους τα χρόνια φαντάζουν πολλά και χρειάζονται επειγόντως αλλαγή γιατί απλά δεν πάει άλλο. Για άλλους τα χρόνια που απομένουν είναι λίγα και δεν μπορούν να σπαταληθούν και αυτά. Άσε που τελικά μπορείς να προπονηθείς, χωρίς καν να κουραστείς…
Υπάρχει ένα καινούργιο, δημοφιλές, συναρπαστικό σπορ, που σε κερδίζει και είναι ανοιχτό για όλους. Είναι το “σπορ” του ενεργού πολίτη!
Και πρέπει απαραιτήτως να γίνει το εθνικό μας σπορ, γιατί δημοκρατία χωρίς συμμετοχή του πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει! Αλλά και γιατί είναι η μεγάλη ελπίδα και η σημαντικότερη προϋπόθεση για να επανα-λειτουργήσει η ίδια η Ελληνική κοινωνία.
Ιδού λοιπόν πως ξεκινά κάποιος αυτό το σπορ, πως εξοικειώνεται και πως γίνεται πρωταθλητής σε μια κοινωνική αρένα, όπου όλοι συναγωνίζονται ψάχνοντας, όχι τους χειρότερους, αλλά τους καλύτερους συναθλητές!… .
Εισαγωγή στην προπόνηση:
Ποιο είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής μας ατζέντας και μάλιστα επί δεκαετίες;
Η Διαφάνεια!…
Διαφάνεια σημαίνει ότι ο ενεργός πολίτης έχει εύκολη πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες, που του επιτρέπουν να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και να μπορεί να παίρνει καλύτερες ατομικές και συλλογικές (κοινωνικές) αποφάσεις.
Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι και οι δημόσιες πληροφορίες, αυτές δηλαδή που παράγονται από τον δημόσιο τομέα, με δικά μας χρήματα ως φορολογουμένων και παραμένουν καλά κρυμμένες στους υπολογιστές και στα αρχεία των δημόσιων υπηρεσιών.
Παραδείγματα:
Οι νόμοι του κράτους,
Χάρτες δασών, πυρκαγιών και καμμένων,
Τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας (ΕΣΥΕ),
Τα στοιχεία των δαπανών του προυπολογισμού (δηλ. που πάνε τα λεφτά μας ως φορολογούμενης κοινωνίας),
Το “πόθεν έσχες”, ιδιαίτερα το “πόθεν”, των τριακοσίων της Βουλής.
και πολλά ακόμα.
Ωραίο θα’τανε;!..
Ε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή το 20% του Ελληνικού πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην πράξη τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, ή τουλάχιστον κάποιο εργαζόμενο μέλος τους, έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επομένως, η πλειοψηφία των Ελλήνων μπορεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αντλήσει δεδομένα από το πληροφοριακό κανάλι του διαδικτύου.
Η προπόνηση:
Πως λειτουργούν οι ενεργοί πολίτες;..
Ενημερώνονται καθημερινά για τα κοινά. Ελαχιστοποιούν την χρήση των παραδοσιακών ΜΜΕ, δηλαδή κυρίως τηλεόραση και εφημερίδες, και επιλέγουν κατά προτεραιότητα τα νέα Μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου. Εκεί επιλέγουν τις πηγές που εμπιστεύονται μέσα από μεγάλη ποικιλία. Προσαρμόζουν οι ίδιοι την ροή θεματολογίας ειδήσεων με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και απολαμβάνουν πραγματικές ειδήσεις και ενημέρωση αξίας για τα κοινά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και άλλα θέματα, εντός και εκτός Ελλάδος.
Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνουν πλήρη και σφαιρική άποψη! και το κυριότερο, συζητούν ενεργά, ανοικτά, χωρίς φόβο και με προδιάθεση να προσεγγίσουν την ουσία που τους αφορά ως άτομα και ως πολίτες.
Το συναρπαστικό μέρος του αγώνα:
Δυο τέτοιοι ενεργοί πολίτες λοιπόν, ο Νίκος Δρανδάκης, σκληρά εργαζόμενος επαγγελματίας και η Μπέττυ Τσακαρέστου, νεαρή επίκουρη καθηγήτρια του Παντείου, γνωρίστηκαν, συζήτησαν και κάποια στιγμή διαπίστωσαν το σοβαρό - και εν δυνάμει καταστροφικό - έλλειμμα διαφάνειας στην Ελλάδα. Έχοντας βιώσει δεκαετίες με φαινόμενα πολιτικής παρακμής στην Ελλάδα ερεύνησαν τις πρακτικές διαφάνειας άλλων προηγμένων χωρών αλλά και χωρών που έπονται σε εξέλιξη, με την βοήθεια του φίλου τους Σπύρου Ντόβα, ενεργού πολίτη και οραματιστή.
Βάζοντας λοιπόν κάτω τα δεδομένα και συζητώντας, κάτι τους κάνει “κλικ” και μεταμορφώνονται σε ενεργούς πολίτες πρωταθλητές!..
Ανοίγουν μια δωρεάν ιστοσελίδα συνεργασίας (ονομάζεται διαδικτυακή πλατφόρμα “wiki“), για να τοποθετήσουν το αρχικό υλικό της έρευνας τους. Δίνουν ένα πρωτότυπο όνομα στην πρωτοβουλία τους (4Δ, από το Δημόσια Δεδομένα, Δικά μας Δεδομένα) και ξεκινούν μια καμπάνια ενημέρωσης των ενεργών πολιτών μέσα από το διαδίκτιο, πάλι χωρίς κανένα κόστος. Οι καμπάνιες του διαδικτύου όταν επικοινωνούν κάτι αυθεντικό και ουσιαστικό, επιτυγχάνουν γεωμετρικούς ρυθμούς προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Και μάλιστα με την συνδρομή των ιστολόγων δηλαδή των ΜΜΕ του διαδικτύου.
Οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους υπέγραψαν ως υποστηρικτές το ψήφισμα της πρωτοβουλίας 4Δ και στην συνέχεια ζήτησαν και πήραν πρόσβαση στο εργαλείο συνεργασίας wiki. Όντας πολίτες από όλα τα μέρη της κοινωνίας, υπήρξαν μεταξύ τους και έμπειροι νομικοί, επιστήμονες, επαγγελματίες της πληροφορικής, της διαφήμισης, των μέσων ενημέρωσης, ιστολόγοι αλλά και απλοί πολίτες με λαμπρές ιδέες. Όλοι τους συνεισφέρουν ισότιμα στην κατάρτιση, τεκμηρίωση, ανάπτυξη και τελειοποίηση ενός μεγάλου έργου διεκδίκησης της ελεύθερης πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα και μέσω αυτών της ενίσχυσης της Διαφάνειας. Το συμμετοχικό αυτό έργο των μελών της 4Δ επιτελείται εξ ονόματος της κοινωνίας, με μέλη που προέρχονται από αυτή, έχοντας αντίπαλο μια πανίσχυρη και αυταρχική κυβέρνηση.
Η παράθεση των επόμενων γεγονότων είναι εντυπωσιακή:
Ο κατάλογος των δεδομένων έχει διευρυνθεί σημαντικά. Τα παρακάτω είναι μερικά ενδεικτικά δεδομένα που διεκδικούνται να ανοίξουν μέσω διαδικτύου για τους Έλληνες πολίτες. Φανταστείτε πώς θα λειτουργούσε το κράτος, η διοίκηση και η κοινωνία, αν υπήρχε διαφάνεια και ελεύθερη πρόσβαση στα δεδομένα:
Νόμοι
Νομοσχέδια και τροπολογίες προς ψήφιση. Διοικητικές πράξεις
Φόροι
Δαπάνες για Παιδεία και Ερευνα
Δαπάνες για εξοπλισμούς
Δαπάνες για Κοινωνία της Πληροφορίας
Δαπάνες ΟΤΑ
Συμβάσεις δημοσίων έργων, προμηθευτών δημοσίου (μεταξύ των οποίων και νοσοκομείων)
Στοιχεία ΕΣΥΕ
Στοιχεία περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής (αποθέματα γλυκού νερού, εκπομπές CO2, πράσινο ανά περιοχή, κοκ)
Στοιχεία για την υγεία (επιδημιολογικές μελέτες, παιδική θνησιμότητα, είδη ασθενειών ποσοτικά, κοκ)
Στοιχεία εγκληματικότητας
Στοιχεία για τα τροχαία (ειδικά πόσοι πεζοί πέφτουν θύματα, θύματα-αναβάτες μηχανών, πόσοι από ΙΧ, πόσοι από φορτηγά, πόσοι από 4Χ4, σε ποιες περιοχές, σε ποια σημεία του οδικού δικτύου, κοκ)
Οικονομικά κομμάτων (όλα τα έσοδα και όλα τα έξοδα)
Οικονομικά φυσικών προσώπων (πόθεν+έσχες): βουλευτών, υπουργών, ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων και δικαστικών
Στοιχεία κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων βουλευτών (παρουσίες, απουσίες, εισηγήσεις, επερωτήσεις, ψηφοφορίες ανά θέμα)
Αποτελέσματα, διαδικασίες φόρεων του κράτους όπως Γενικό Χημείο, ΕΦΕΤ κλπ
Αποτελέσματα υπηρεσιών ελέγχου, πρόστιμα και διοικητικές ποινές (πχ. σε μεγάλες εταιρίες), και παρακολούθηση εφαρμογής τους
Κτηματολόγιο, δασολογιο, όρια δασών κλπ
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία
Αποφάσεις Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Πρόστιμα της ΕΕ προς την Ελλάδα για μη τήρηση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και οδηγιών (και αυτά τα πρόστιμα από τους φόρους μας πληρώνονται)
Ξένες επενδύσεις στη χώρα μας
Μετωρολογικά δεδομένα (βροχοπτώσεις - ποσοτικά, γεωγραφικά, και χρονικά, χιονοπτώσεις, άλλα δεδομένα, κλπ.)\
Στοιχεία πυρκαγιών (γεωγραφικά, χρονικά, ποσότητες, εκτάσεις, άλλες απώλειες, αεροφωτογραφίες, δορυφορικές φωτογραφίες)
Στοιχεία αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων (αποφάσεις δασαρχών ανά την Ελλάδα, αριθμός στρεμμάτων)
Στοιχεία ερημοποίησης (γεωγραφικά, χρονικά, εκτάσεις, αεροφωτογραφίες, δορυφορικές φωτογραφίες)
Οικονομικα στοιχεια (Ισολογισμοι-προϋπολογισμοι κτλ) ολων των ΔΕΚΟ
Ιστορικά αρχεία που δεν καλύπτονται πλέον από copyright (με μορφή κειμένου, φωτογραφίας ή οπτικοακουστικού υλικού). Αρχείο ΕΡΤ
Γεωγραφικά δεδομένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλεων Δυνάμεων, όπου δεν τίθενται θέματα εθνικής ασφάλειας (ή με λεπτομέρειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια)
Πρωτογενή ερευνητικά δεδομένα από πανεπιστήμια και φορείς του δημοσίου
Οι υπογραφές υποστήριξης της πρωτοβουλίες πλησιάζουν τις χίλιες.
Έχουν υλοποιηθεί ήδη και έχουν δρομολογηθεί επιπλέον σημαντικές δράσεις σε διαφορετικά επίπεδα, πολιτικά, επικοινωνιακά, κ.ά.
Μερικές από τις δράσεις ήταν η σύμπραξη με τον Βουλευτή Πέτρο Τατούλη ό οποίος έφερε το θέμα στην Βουλή απευθύνοντας επιστολή στον Πρόεδρο, τους αρχηγούς των κομμάτων και το σύνολο των βουλευτών.
Ακόμα, ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία των πολιτών, αλλά και άλλες συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων όπως ο αρχηγός του ΛΑΟΣ για το ίδιο θέμα.
Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις υποστήριξης της πρωτοβουλίας 4Δ από υπουργούς όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, εξέχουσες βουλευτίνες όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και η Κατερίνα Παπακώστα, και άλλα πρόσωπα επιρροής. Και είναι αξιοσημείωτο ότι τα πρόσωπα αυτά παρείχαν την υποστήριξη τους εν γνώσει τους ότι το άνοιγμα των Δημόσιων Δεδομένων πιθανόν θα στείλει αρκετούς συναδέλφους τους στο σπίτι τους!… (επιλογές συνείδησης άραγε;..)
Τα δε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να παρέχουν βήμα επικοινωνίας στα μέλη της 4Δ, όπως με την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Alpha 98,9.
Και την τηλεοπτική συνέντευξη στην (κρατική!) ET1

Και τώρα η βόμβα!…
Μια σημαντική επεξεργασία που έγινε από την ομάδα ενεργών πολιτών της πρωτοβουλίας 4Δ κατέδειξε ότι η παρούσα κυβέρνηση παραβιάζει η ίδια το νόμο που έχει ψηφίσει!
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της αντίστοιχης κοινοτικής οδηγίας κάλεσε τα Ευρωπαϊκά κράτη να την ενσωματώσουν στο Δίκαιο τους και να την εφαρμόσουν.
Η Ελληνική κυβέρνηση πράγματι την ενσωμάτωσε με το νόμο Ν.3448/2006, αλλά μέχρι σήμερα ο νόμος εξακολουθεί να παραβιάζεται από το σύνολο των υπουργείων της κυβέρνησης, τα οποία απλά δεν χορηγούν δημόσια δεδομένα.
Μάλιστα έγκριτοι νομικοί έχουν επισημάνει μια καταχρηστική “ασπίδα” της κυβέρνησης, που της επιτρέπει να κρατά ερμητικά κλειστά τα δεδομένα άσκησης του έργου της, τα οποία υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες πολίτες και ταυτόχρονα, να διαφεύγει του κινδύνου παραπομπής της στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Το “κόλπο” βασίζεται στην μια και μοναδική διέξοδο, μέσω των αστικών δικαστηρίων, διεκδίκησης των Ελλήνων πολιτών στους οποίους οι δημόσιες υπηρεσίες αρνούνται να χορηγήσουν δημόσια δεδομένα.
Με άλλα λόγια, η παλιά καλή στρατηγική της παραπομπής “ενοχλητικών” θεμάτων στην Δικαιοσύνη!.. Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, με εξασφαλισμένο αποτέλεσμα μια και οι 4ετείς κυβερνητικές θητείες, λήγουν κατά κανόνα πολύ νωρίτερα από την τελεσιδικία των αστικών δικαστηρίων.
Το Συμπέρασμα:
Ότι και να κάνει η ανάλγητη και αυταρχική κυβέρνηση, μια κοινωνία ενεργών πολιτών είναι πάντα ισχυρότερη. Η ομάδα 4Δ και το αίτημα της αυξάνουν σταθερά την επιρροή και τα ερείσματα τους στην κοινωνία, γιατί το ζήτημα της διαφάνειας είναι μονόδρομος και επομένως, αργά ή γρήγορα τα δεδομένα θα ανοίξουν για τους πολίτες ή αλλιώς, η κυβέρνηση θα πάει σπίτι της.
Αυτό που έχει όμως σημασία - και ζητώ την κατανόηση σας για την μακροσκελή τεκμηρίωση του άρθρου - είναι… το συναρπαστικό “σπορ” του ενεργού πολίτη. Το είδατε σε ζωντανό παράδειγμα. Ξεκίνησε με ένα-δυο ανθρώπους. Δεν κοστίζει τίποτα, παρά μόνο την σκέψη, την δημιουργικότητα και την αποφασιστικότητα μας, να συνεισφέρουμε έστω και το ελάχιστο. Αυτό μέσα στις κοινότητες, γίνεται αρκετό, για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα που ζούμε.
Το καινούριο “σπορ” κάνει καλό στην υγεία, κάνει καλό και στη… Δημοκρατία!..
Αναρτήθηκε στις Uncategorized Με ετικέτα , , , , 1 σχόλιο »
Νέο ιστολόγιο
Σεπτέμβριος 30, 2008 από fotisbobolas
Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Δεν ξεκινώ το νέο μου ιστολόγιο με τον τρόπο που θα επιθυμούσα (ο τρόπος και η κατεύθυνση, διαφαίνεται μέσα από τις υπο-σελίδες για μένα και κανόνες).
Θα επιθυμούσα λοιπόν να ξεκινήσω με ένα άρθρο για τα νέα, θαυμάσια πράγματα που συμβαίνουν στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, κάτω από την επιφάνεια της διεθνούς κρίσης και μέσα στην παγκόσμια κοινότητα του διαδικτύου, με την συμμετοχή εκατομμυρίων ενεργών πολιτών.
Αντ’ αυτού ήμουν υποχρεωμένος να ξεκινήσω απευθυνόμενος ευθέως και σε πολύ αυστηρό τόνο, στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.
Οι δραματικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική μας σκηνή και η κορύφωση των προσπαθειών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή να χειραγωγήσει με την μέγιστη αλαζονεία και κυνικότητα την κοινή γνώμη και να εκφοβίσει την κοινωνία, σε μια περίοδο μάλιστα που ελάχιστοι υπουργοί εργάζονται αφοσιωμένα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, με υποχρέωσαν να εγκαινιάσω εσπευσμένα αυτό το ιστολόγιο.
Δεν πειράζει όμως, σύντομα θα διαφανούν οι κρυμμένες ευκαιρίες για την χώρα, οι οποίες βρίσκονται πίσω από την σημερινή παρακμή.
Υπάρχουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που αναγκάστηκαν να “γκρεμίσουν” μεγάλο μέρος των κρατικών τους δομών και να τις ξαναχτίσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, επιταχύνοντας την ανάπτυξη και ξεπερνώντας στην συνέχεια τους περισσότερους από τους εταίρους τους. Μπορούμε και εμείς.
Προς το παρόν θα ήθελα να εστιάσω σε ένα μήνυμα, που αποτελεί και την βασική μου πεποίθηση: Ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες! δεν υπάρχουν εμπόδια ικανά να σταματήσουν μια ολόκληρη κοινωνία από το να διορθώσει τα λάθη της και να τραβήξει μπροστά.
Οι κρυμμένες δυνάμεις της είναι μεγάλες και απολύτως ικανές.
Μην φοβάστε, συζητάτε ελεύθερα, αναζητήστε πηγές ενημέρωσης έξω από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, σχηματίστε υπεύθυνη και σφαιρική άποψη, και οι ευκαιρίες για τις μεγάλες αλλαγές που όλοι οι ενεργοί πολίτες επιθυμούμε θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Αναρτήθηκε στις Uncategorized 13 σχόλια »
Ο Πρωθυπουργός πέρασε την κόκκινη γραμμή!
Σεπτέμβριος 30, 2008 από fotisbobolas

Οι πολίτες αποφάσισαν.
Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι είναι οι ίδιοι που διορίζουν τους αντιπροσώπους βουλευτές, τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό-διαχειριστή τους. Οι εκλεγμένοι δε βουλευτές, εκφράζουν μόνο τους πολίτες και το κοινωνικό συμφέρον.
Αυτή η ελευθερία της έκφρασης και του πολιτικού λόγου των βουλευτών, θεμελιώνεται στέρεα από το άρθρο 60 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ρητά: “Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση“.
Επομένως, η διαγραφή βουλευτή ο οποίος τεκμηριωμένα και πέραν πάσης αμφισβήτησης, εκφράζει την γνώμη και την θέληση του Ελληνικού λαού, είναι πράξη Αντισυνταγματική!

Κύριε Καραμανλή μην λησμονείτε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος:
“Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους Νόμους και η αφοσίωση στην Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων” και ακόμα, “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει…“

Κύριε Καραμανλή, σύμφωνα με την γνώμη και την θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού έχετε περάσει την “κόκκινη γραμμή”.

Σε αυτή την χρονική στιγμή όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι… όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν!… και αυτή η πεποίθηση, αποτελεί συλλογική γνώση, για αυτό και ο Λαός πλέον δεν σας φοβάται!..
Παρακαλούμε διευκολύνετε την χώρα και προχωρήστε στα δέοντα, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν την νέα τους θέληση για την διακυβέρνηση της χώρας.

Και μέχρι να το πράξετε μην διανοηθείτε να απομακρύνετε με μη θεσμικό τρόπο τον εκλεγμένο βουλευτή σας από το Κοινοβούλιο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ανοχή της κοινωνίας, ως ένα σώμα απέναντι σας, έχει εξαντληθεί.
Αναρτήθηκε στις Uncategorized Κανένα σχόλιο »