2008-11-29

ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΕΞΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΒΛΑΚΙΣΤΑΝ

Σάββατο, 29 Νοέμβριος 2008

 

Η ΝΔ κατηγορεί...

...τη διοίκηση της ΕΡΤ για διαφθορά!
.
Από το http://www.tvxs.gr
.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την ΕΡΤ για διαφθορά. Στο τεύχος του επίσημου κομματικού περιοδικού Μετεξέλιξη που πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ένα καυστικότατο άρθρο, με τίτλο «Το σήμα του χρήματος», στηλιτεύει τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ψέματα και μεθόδους διοίκησης που αμαυρώνουν την εικονα της χώρας. Ενα από τα σχετικά άρθρα που έχει τίτλο «Ζητείται ψεύτης» αναφέρεται στα περίφημα νέα σήματα της ΕΡΤ, για τα οποία η διοίκησή της πλήρωσε 1.200.000 ευρώ. 
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος, είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία που τα δημιούργησε ήταν θυγατρική του BBC, αλλά το περιοδικό της ΝΔ τον διαψεύδει κατηγορηματικά: «ισχυρίστηκαν ότι η εν λόγω εταιρεία είναι θυγατρική του BBC. Ουδέν ψευδέστερον. Η RED BEE ανήκει από το 2003 σε ιδιώτες». Η διοίκηση της ΕΡΤ κατηγορείται ακόμη ότι δημιουργεί αρνητική εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει το άρθρο, η διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είχε αναθέσει στο δίκτυο European Documentary Network τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Αθήνα – φυσικά, επί πληρωμή. Η χρηματική αμοιβή, όμως, όχι μόνο καθυστέρησε αρκετούς μήνες, αλλά και κανείς υπεύθυνος δεν βρέθηκε για να εξηγήσει τα αίτια της αργοπορίας. Καθώς το EDN έχει στενές επαφές με πολλά ακόμη δίκτυα, η υπόθεση διαδόθηκε ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη. Πλέον, κανένα ευρωπαϊκό κανάλι ή εταιρεία παραγωγής δεν επιθυμεί συμφωνία με την κρατική τηλεόραση, καθώς αυτή θεωρείται πλήρως αναξιόπιστη... 
«Κρίµα για τον υπουργό Πολιτισµού, κ. Μιχάλη Λιάπη, και Τουρισµού, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, για τη δουλειά που κάνουν και τις πολύ καλές επικοινωνιακές τους επαφές. Οι αποφάσεις παίρνονται αλλού...» Η δριμύτατη επίθεση του περιοδικού της ΝΔ (το σκίτσο με «Το σήμα του χρήματος» συνοδεύει το σχόλιο) σημειώνεται σε μια περίοδο που η διοίκηση της ΕΡΤ δείχνει πλήρως εκτεθειμένη. 
Την προηγούμενη εβδομάδα, δέχθηκε τα πυρά του δημοσιογραφικού κόσμου για τη στάση της απέναντι στον ανταποκριτή της ΝΕΤ,Γιώργο Κοίλιαρη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Αυτή την εβδομάδα, η πρωτοφανής για τα ευρωπαικά δεδομένα συμφωνία συνεργασίας της με την κινεζική CCTV εξόργισε κάθε υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου. Με δεδομένες τις φυλακίσεις Κινέζων δημοσιογράφων και χρηστών του Ίντερνετ δι' ασήμαντο αφορμή, μια πάρομοια συμφωνία με τη Κίνα θα θεωρείτο κυριολεκτικά αδιανόητη σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. 
Χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης απηύθυνε ερώτηση στον εποπτεύοντα την ΕΡΤ υπουργό Εσωτερικών για τη σκανδαλώδη σπατάλη δημόσιου χρήματος από την κρατική τηλεόραση. Η οργή των πολιτών, από την άλλη, συσσωρεύται εδώ και καιρό, καθώς το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν, τους «αγοράζει» κατά κύριο λόγο αδιάφορα προγράμματα. 
Το άρθρο της Μετεξέλιξης αναφέρεται στην εκπαραθύρωση του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» από την ΕΡΤ σημειώνοντας ότι το φετεινό τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι χωρίς την εκπομπή ακόμη πιο φτωχό. Κύκλοι της ΝΔ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διακοπή της συνεργασίας της δημόσιας τηλεόρασης με τον Στέλιο Κούλογλου και οι μεγάλες αντιδράσεις που σημειώθηκαν στοίχισαν επικοινωνιακά στη κυβέρνηση. Θεωρούν το χειρισμό του θέματος ως μια ακόμη απόδειξη της υπέρμετρης αλαζονίας του πρώην υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου. Πληροφορίες επιμένουν το τελευταίο διάστημα ότι, μετά την απομάκρυνση του «πρόστάτη» Ρουσόπουλου, ακολουθεί και αυτή του Χ. Παναγόπουλου. Δίνουν μάλιστα και το όνομα του αντικαταστάτη του: πρόκειται για τον καθηγητή πανεπιστημίου και δικηγόρο Σπύρο Φλογαϊτη, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον υπουργο Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον Παναγόπουλο να υποβάλει την παραίτηση του. Αλλά για να αποχωρήσει ο κ. Παναγόπουλος, ζητάει μια υψηλότατη αποζημίωση ύψους ενός εκατομυρίου ευρώ, με βάση ένα συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΕΡΤ αφού είχε εξασφαλίσει τη θέση του προέδρου της! Οι οικονομικές διεκδικήσεις του προέδρου της ΕΡΤ έχουν εξοργίσει υπουργούς της κυβέρνησης.
-------------------------